De stichting wil zelf alle incidenten vastleggen. Door incidenten te melden, draagt u bij aan een breder inzicht in de veiligheidssituatie en helpt u ons om betere afspraken te maken met de overheid en handhavingsinstanties.”
Wat te doen?
• Meld incidenten, als getuige of slachtoffer, via bovenstaande knop of >KLIK HIER<
• Doe altijd aangifte bij de politie in geval van een misdrijf
• Geef de gemelde situaties ook door aan de gemeente Tubbergen

“De verzamelde gegevens worden zorgvuldig verwerkt volgens de AVG-richtlijnen en zullen gebruikt worden om de nodige maatregelen te nemen, zodat de veiligheid van onze gemeenschap kan worden gewaarborgd.”

Onderzoek laat zien dat 7% van de bewoners van een COA-locatie betrokken is bij incidenten en 3% wordt verdacht van een strafbaar feit. In het AZC Albergen (150 plaatsen) gaat het dus om 5 tot 11 overlast gevende bewoners! Deze cijfers zijn gebaseerd op incidenten die door het COA worden geregistreerd. Maar overheid en COA zijn géén onafhankelijke partij en hebben er belang bij het aantal geregistreerde incidenten zo laag mogelijk te houden, omdat incidenten het maatschappelijk draagvlak voor het asielbeleid aantasten.

Om te zorgen dat Albergen zicht krijgt op ALLE incidenten waarbij het AZC is betrokken, verzamelt de stichting op onafhankelijke wijze data betreffende incidenten, misdrijven en calamiteiten. Daar hebben we uw hulp bij nodig!

De stichting heeft onder meer tot doel het voeren van overleg en het maken van afspraken met overheidsinstanties, over veiligheid en handhaving rondom het AZC Albergen. Door incidenten via deze website te melden helpt u ons een volledig beeld te krijgen van wat er niet goed gaat zodat we COA, gemeente en politie samen kunnen bewegen om maatregelen te nemen die zorgen dat dergelijke incidenten in de toekomst voorkomen worden.

Wij verzoeken u daarom incidenten waarbij u betrokken bent geweest of waarvan u slachtoffer of getuige bent hierboven te melden. De verzamelde data wordt conform AVG richtlijnen verwerkt en gebruikt.

 

©2024 St. Democratisch Recht Noord-Oost Twente